Стоматологи з Одеси допомогли понад 1500 захисникам на фронті

За день лікарі приймають 25-30 бійців


Влітку 2022 одеські стоматологи об’єдналися, щоб створити мобільні стоматологічні кабінети, які спрямовані на допомогу військовим. Загалом лікарі оглянули понад 1500 захисників на передовій.  Про це на брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса розповів Сергій Бас, волонтер стоматологічної допомоги, засновник мобільних стоматологій “Зубайстер”.

“Ми звернулися до людей за допомогою зібрати кошти, самі вклалися. З автомобілем допомогли військові. Коштував такий мобільний сучасний стоматологічний кабінет десь 15-20 тисяч доларів. І от, з жовтня минулого року працює наша перша версія “Зубайстера”, З того часу ми допомогли понад 1500 бійцям, також лікуємо мешканців прифронтової зони”, – розповів фахівець.

Як зазначив Сергій Бас, в мобільну команду входять два лікарі, хірург та терапевт, один асистент, а також водій.

“Ми працюємо якісно, але дуже швидко. Виїжджаємо вночі, щоб о 8 ранку почати працювати. За день приймаємо 25-30 бійців. Зможете запитати стоматологів, наскільки це важко. Завдяки якісному обладнанню може робити майже все – це і реставрація, і ортопедія. Головне, щоб у бійців був час, бо іноді такі ситуації, що за день все зробити не можна”, – розповів фахівець.

З серпня у волонтерів з’явився другий мобільний стоматологічний кабінет, тож вони закликають спеціалістів приєднатися до команди.

Нагадаємо, що лікарі-неврологи, що працюють в Одеській обласній клінічній лікарні, провели дослідження: вони протягом року тестували арттерапію на пацієнтах, які страждають від Паркінсона.

Раніше "Коментарі" писали, що хірурги Болградської лікарні провели операцію з лікування варикозної хвороби із застосуванням сучасного апарату з біозварювання судин, який нещодавно з’явився у лікарні.


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися