Прем’єра в Одесі: фільм "Язичники" на основі п’єси загиблої Анни Яблонської

Більша частина фільму була відзнята у країнах Європи, проте ключові сцени знімалися в Одесі

В Одесі незабаром відбудеться прем'єра фільму "Язичники", створеного за п'єсою видатної одеської драматургині Анни Яблонської. Фільм був знятий чеськими кінематографістами, які розпочали роботу над проєктом за три місяці до початку повномасштабної агресії РФ проти України.

Про це на брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса розповіла Іва Кубішова, продюсерка фільму.

Ми обрали п’єсу “Язичники”, тому що спадщина Анни Яблонської буде дуже цікава для майбутніх поколінь. І на жаль, драматургиня загинула під час теракту в Москві, в аеропорту Домодєдово, так що Росія також частково винна в її смерті, – зазначила продюсерка.

Хоча більша частина фільму була знята у Чехії, Німеччині та Болгарії через складні обставини повномасштабної агресії Росії, деякі ключові сцени вдалося відзняти в самій Одесі. Це включає в себе аеропорт, могилу Анни Яблонської та Свято-преображенський кафедральний собор. Також у роботі над фільмом брали участь друзі покійної драматургині. Фільм спеціально відзнятий у чорно-білих кольорах, що надає йому особливого емоційного насичення та допомагає провести паралелі з "сірим життям" у СРСР. Прем’єра фільму відбудеться 23 вересня, о 17:30, в Одеській кіностудії.

Мене давно цікавила тема православ’я та віри взагалі. В багатьох державах однакові проблеми з тим, як релігія втручається в життя звичайних людей, шкодить їх життю та руйнує сім’ї. Також у п’єсі та фільмі йде мова про те, як важливо спілкуватися зі своїми дітьми у перехідному віці, що їм потрібно давати любов, ласку та увагу. Мені здається, і у п’єсі та у фільмі вдалося це показати, – розповіла Ольга Дабровська, режисерка фільму.

Нагадаємо, що 26 серпня завершився 14-й Одеський міжнародний кінофестиваль (ОМКФ), фестивальна програма, якого цього року відбувалася в Одесі та Чернівцях.  На закритті були оголошені переможці цього року.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися