З Одеської області вийшло друге судно, яке скористалося тимчасовим коридором

Судно AROYAT прямує до Єгипту

Судно AROYAT під прапором Палау вийшло сьогодні з порту Чорноморськ. На борту судна 17,6 тис тонн українськоі пшениці для Єгипту. Про це повідомив віцепрем'єр-міністр з відновлення, міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков.

Як зазначив міністр, це вже друге судно, яке скористалося тимчасовим коридором для цивільних суден на вхід до порту Чорноморськ з метою експорту агропродукціі для краін Азії. На судні працюють моряки з Єгипту, Туреччини, Азербайджану, Бельгії та Албанії. 

Нагадаємо, що 19 вересня судно RESILIENT AFRICA, що перевозить понад 3 тисяч тонн пшениці, здійснило вихід з порту Чорноморськ та рухається в напрямку Босфорської протоки. Це перше судно з двох, які ввійшли в порт Чорноморськ минулого тижня через тимчасовий коридор для цивільних суден, встановлений Військово-Морськими Силами Збройних Сил України.

Раніше “Коментарі” писали, що одеські порти, які були заблоковані державою-терористом, знову стають активними, оскільки перші цивільні судна входять через тимчасовий коридор. Балкери RESILIENT AFRICA та AROYAT підтвердили готовність до завантаження пшениці для країн Африки та Азії, після того, як інші судна використали коридор для виходу з портів Одеси, Чорноморська та Південного.

Також “Коментарі” повідомляли, що “Чорноморська зернова ініціатива” закінчилась 17 липня та не була продовжена через саботаж держави-терориста. Проте, з того часу з портів Одеської області успішно вийшли вже чотири цивільні судна, попри обстріли окупантів портової інфраструктури.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися