Одещина перерахувала 20 мільйонів гривень на відновлення житла в Херсонській області

Загальна кількість пошкоджених об’єктів складає 270

Наразі Одеський регіон перерахував 20 мільйонів гривень на відновлення житла та соціальної інфраструктури Херсонщини. Гроші виділяються в рамках реалізації проєкту Офісу Президента України “Пліч-о-Пліч”. Одеська область допомагає відновлювати пошкоджені будинки та соціальну інфраструктури в Херсонської області. Загалом заплановано виділення ще 23 мільйонів. 

Про це на брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса розповів Сергій Жирний, виконуючий обов’язки директора департаменту капітального будівництва та дорожнього господарства Одеської обласної військової адміністрації. 

“На теперішній час Одеською ОВА перераховано за рахунок субвенції до Херсонської ОВА 20 мільйонів гривень, а саме: 4,5 мільйона гривень на Великоолександрівську селищну раду: 15,5 мільйонів гривень на Чорнобаївську сільську раду. Також Заплановано також виділення з обласного бюджету ще 23 мільйонів гривень на об’єкти соціальної сфери. А саме Киселівський ліцей Чорнобаївської сільської ради та Киселівський ясла-садочок. Разом 43 мільйони гривень”, – розповів посадовець.

Він додав, що загальна кількість пошкоджених об’єктів складає 270, з яких 14 об’єктів житлової інфраструктури відновлено власниками за власні кошти, тобто загальна кількість об’єктів для відновлення 257.

“Наразі, складено 257 дефектних актів. За складеними дефектними актами та наявними експертними звітами орієнтовна вартість відновлення – 238,208 мільйонів гривень, з яких сума на капітальні ремонти об’єктів соціальної інфраструктури складає 196,440 мільйонів гривень”, – зазначив Сергій Жирний.

Раніше “Коментарі” писали, що Одеська область приєднується до реалізації проєкту “Пліч-о-пліч”, який надає допомогу регіонам України у відновленні деокупованих та постраждалих від агресії РФ громад. В якості пілотного майданчика для цього проєкту була обрана сусідня Херсонщина, яка зазнала великих збитків від війни.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися