Червонокнижні хом’яки повертаються у степи Одещини: подробиці

Це є частиною програми відновлення унікального біорізноманіття Тарутинського степу

Завдяки спільній праці науковців, профільних спеціалістів Одеської ОВА та місцевої влади проводиться цілеспрямована робота щодо відновлення популяцій флори і фауни.

У 2023 році командою Rewilding Ukraine та київського зоопарку до ландшафтного заказника  “Тарутинський степ” завезено групу хом'яків, яка оселилася у степу, щоб закласти основу стабільній популяції виду в цій місцевості.

Дикі хом’яки колись населяли степи та лісостепи на більшій частині території України, але майже зникли у природі.

Одеська ОВА спільно з науковцями Rewilding Ukraine та з Бородінською селищною радою працює над створенням національного природного парку "Буджацькі степи", до якого разом з іншими територіями планується включити ландшафтний заказник “Тарутинський степ”, ботанічний заказник  “Староманзирський”, ландшафтні заказники  “Діброва Могилевська” та “Діброва Манзирська”

“Створення національного природного парку “Буджацькі степи” є частиною програми відновлення унікального біорізноманіття Тарутинського степу, другого за площею степового масиву Європи. У планах Одеської ОВА спільно  з науковцями Rewilding Ukraine - повернути сюди тварин, що зникли через діяльність людини: кулана, лані європейської, бабака степового, хом'яка”, - йдеться в повідомленні. 

Нагадаємо, що за тиждень в Одеському регіоні щеплено проти сказу 13 710 голів, включаючи собак – 8 738, котів – 4911, велику рогату худобу – 7, дрібну рогату худобу – 39, коней – 15. Про це повідомили в Головному управління Держпродспоживслужби в Одеській області.

Раніше “Коментарі” писали, що Одеський зоопарк випустив на волю усіх тварин, яких прихистив після підриву росіянами Каховської ГЕС. Виключення стали лише тритони. Зазначимо, що після катастрофи на Херсонщині, зоопарк в Одесі допоміг понад 300 тваринам.

Джерело: https://t.me/odeskaODA/2721


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися