Будівельники з Одеси розповіли, що встигли відремонтувати на Херсонщині за тиждень

Загалом планують відновити 257 об’єктів в Херсонській області

Спеціалісти з Одещини продовжують допомагати відновлювати деокуповану Херсонщину в рамках реалізації загальнонаціонального проєкту “Пліч-о-пліч”. Головна мета - дати можливість громадам Херсонської області, які найбільше постраждали від російських окупантів, знову жити повноцінний життям та з дахами над головою. Цього тижня в Одеській обласній адміністрації підбивають підсумки роботи за минулий тиждень. 

Наразі у селі Киселівка Чорнобаївської територіальної громади завершені відновлювальні роботи із заміни покрівлі 12 житлових будинків, загальна сума робіт складає 3,076млн.грн.

В селі Благодатне Чорнобаївської територіальної громади завершено заміну покрівлі 8 житлових будинків, загальна сума робіт складає 3 млн.грн. Тривають роботи над відновленням ще 4 житлових будинків.

В селі Новодмитрівка Великоолександрівської територіальної громади виконано роботи з монтажу покрівлі та ремонту фасаду у 5 житлових будинках, тривають роботи над відновленням ще 4 будинків, загальна сума робіт складає 3 млн.грн.

Нагадаємо, наразі Одеський регіон перерахував 20 мільйонів гривень на відновлення житла та соціальної інфраструктури Херсонщини. Гроші виділяються в рамках реалізації проєкту Офісу Президента України “Пліч-о-Пліч”. Одеська область допомагає відновлювати пошкоджені будинки та соціальну інфраструктури в Херсонської області. Загалом заплановано виділення ще 23 мільйонів. 

Раніше “Коментарі” писали, що у липні 2023 року в історичному центрі Одеси від обстрілів постраждало 64 пам’ятки культурної спадщини. Цим будівлям понад 100-150 років. Про це на брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса розповіла Олена Воробйова, начальник управління охорони об’єктів культурної спадщини департаменту культури, національностей, релігій та охорони об’єктів культурної спадщини ОВА.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися