Школярі Одещини продемонстрували не найкращі результати під час перевірки рівня знань: причина

Спеціалісти розповіли, що впливає на психологічний стан дітей

На початку літа  Державна служба якості освіти проводила дослідження рівня знань в Україні. Школярі Одеської, Миколаївської та Херсонської області показали не найкращі результати під час дослідження рівня знань – Державна служба якості освіти .Про це на брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса розповіла Марина Малік, начальник управління Державної служби якості освіти в Одеській області.

“В червні ми провели тестування по всій Україні, і ця перевірка показала, що у наших дітей різні знання у  в різних регіонах. Херсонська, Одеська Миколаївська область не найкращі в Україні. Ми перебуваємо в складних умовах. Тому що у Херсонській та Миколаївській області є фактор тривог, кількість тимчасово переміщених осіб, і все це впливає на психологічний стан дітей”, – зазначила посадовиця.

Втім вона додала, що дослідила питання з підвищення якості освіти. Результати мають презентувати найближчим часом.

Нагадаємо, що наразі, більш ніж 20 тисяч одеських школярів та дошкільнят знаходяться за кордоном. Їхні батьки мають можливість обрати декілька варіантів з українською навчальною програмою. Про це повідомляє пресслужба Одеської міської ради.

Коментарі” також писали, що в Одесі продовжуються перевірки в закладах дошкільної освіти з питань організації харчування дітей. Протягом серпні-вересня фахівцями Головного управління Держпродспоживслужби долучилися до інспекцій. Про це повідомили в пресслужбі відомства. Так, спеціалісти зазначили, що заклади освіти обирали вибірково. Загалом перевірили 115 дошкільних закладів на адміністративних територіях області



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися