На Одещині функціонує понад 80 місцевих пожежно-рятувальних загонів

Завдяки співпраці з донорами ДСНС може оновлювати свій парк техніки

На Одещині загалом створено 84 пожежно-рятувальних загонів. За останні півроку відкрили 25 нових. Про це на брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса розповів Володимир Пашевич, начальник Управління запобігання надзвичайним ситуаціям головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій в Одеській області.

Він зазначив, що такі загони дуже допомагають у роботі Державній службі з надзвичайних ситуацій, адже часто прибувають на місце пожежі раніше. Тож фахівець закликав створювати такі підрозділи.

“Зараз їх вже 84, за 1,5 року їх було створено 25. І ми закликаємо створювати такі загони у територіальних громадах, вони нам дуже допомагають у роботі, особливо під час тушіння сухої рослинності. Окрім того, завдяки співпраці з донорами ми можемо оновлювати свій парк техніки, а застарілу передавати саме у такі загони”, – зазначив посадовець.

Нагадаємо також, що з 18 по 23 вересня рятувальників з Одещини наразі проходять навчання в Республіці Польщі. Спеціалісти ДСНС долучилися до циклу тренінгів, які організувала Воєводська комендатура Державної пожежної служби в місті Краків в рамках проєкту “Підвищення ефективності реагування українських рятувальних служб на кризові ситуації – етап V”.

“Коментарі” писали, що з початку цього року на території Одеської області зафіксовано понад 3500 пожеж сухої рослинності, що знаходиться на відкритих ділянках. Головним чинником, що призводить до цих масштабних пожеж, є самовільне спалення сухої трави.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися