Стало відомо, скільки ворожих кораблів перебувають у Чорному морі

Для виведення ракетоносія в Чорне море ворогові потрібно 2-3 години

Наразі корабельне угруповання ворога в Чорномі морі розгорнуто в кількості 12 кораблів із них 11 в Чорному. Ще один ворожий корабель знаходиться в Азовському морі. Ракетоносії заведені в пункти базування. Про це повідомляють Сили оборони півдня України.

Водночас, в ВМС України зазначили, що станом на 7 годину ранку Чорному морі на бойовому чергуванні знаходиться 4 ворожих кораблі, в Азовському морі – 1 ворожий корабель, в Середземному морі на бойовому чергуванні знаходиться 1 ворожий корабель;

“За добу, в інтересах рф, прохід Керч-Єнікальською протокою здійснили:до Азовського моря – 26 суден, з них 9 рухались з протоки Босфор; до Чорного моря - 13 суден, з них 1 продовжило рух у напрямку протоки Босфор”, - йдеться в повідомленні. 

РФ продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 р. (SOLAS), вимикаючи системи автоматичної ідентифікації (AIS), на цивільних суднах в акваторії Азовського моря.

Нагадаємо, південні регіони України вночі з 30 вересня на 1 жовтня знову опинилися під прицілом ворога. Російські окупанти атакувати Одещину ударними БпЛА типу “Shahed”. Військові зазначили, що у ніч на 1 жовтня на півдні країни було знищено щонайменше 15 “Шахедів”, з них 14 на Одещині і один на Миколаївщині. Про це повідомили в Повітряне командування “Південь”.

Раніше “Коментарі” писали, що 22 вересня ввечері російські окупанти обстріляли рекреаційну інфраструктуру на Одещині. Як повідомили в Одеській ОВА атакували Білгород-Дністровський район ракети "Онікс". За попередньою інформацією правоохоронців, постраждалих немає. Про це повідомили в Головному управлінні національної поліції в Одеській області.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися