На Одещини затримали прикордонника, який допомагав призовникам перетинати кордон

За свої послуги прикордонник вимагав 10 тис. доларів

На Одещині прикордонник намагався переправити військовозобов'язаного чоловіка за кордон. Свої “послуги” правопорушник оцінив в 10 тисяч доларів США. Про це повідомили в Офісі Генпрокурора.

Так, співробтники ДБР викрили правопорушника “на гарячому”. Саме під час того, як прикордонник отримав свою грошову винагороду. Крім того, стало відомо, що правопорушник обіцяв ухилянам, що він надасть підроблені довідки про непридатність до військової служби.

“Правоохоронці затримали його в порядку ст. 208 КПК України після одержання коштів. Наразі підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою у виді застави в сумі 501 908 грн та відсторонено від займаної посади. Досудове розслідування здійснюють слідчі ТУ ДБР, розташованого у м. Миколаєві, за оперативного супроводу співробітників УСР в Одеській області ДСР Нацполіції України”, - йдеться в повідомленні. 

“Коментарі” писали, що на Одещині було розкрито злочинну схему незаконного переправлення призовників за кордон, яку організували 42-річний зловмисник та його спільник, 44-річний одесит. Правоохоронці затримали обох і висунули проти них серйозні звинувачення, які можуть призвести до позбавлення волі на дев'ять років разом із конфіскацією майна.

Нагадаємо також, що на Одещині прикордонники запобігли нелегальному перетину кордону. На транзитній ділянці дороги “Маяки – Удобне”, правоохоронці зупинили вантажівку в якій були виявлені шість громадян України. Про це повідомляє Південне регіональне управління Держприкордонслужби України.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися