На Одещині планують відкриття нового реабілітаційного центру: подробиці

Новий реабілітаційний центр стане місцем відродження для пацієнтів

Наразі в Одесі керівництво департаменту охорони здоров'я Одеської обласної державної адміністрації планує відкриття нового реабілітаційного центру та реабілітаційних заходів на Одещині. Про це повідомила пресслужба відомства.

Так, директор Департаменту охорони здоров’я ОВА Олександр Курмишов зустрівся з експертом та головним спеціалістом з реабілітації Діаною Бардаченко та директором КНП “Одеський обласний лікарсько-фізкультурний диспансер” ООР Ігорем Пастернаком. Під час зустрічі посадовці обговорили наступні питання: 

- професійна підготовка реабілітологів та психологів за європейськими стандартами;

- розробка плану та поетапної концепції нового реабілітаційного центру;

- впровадження високотехнологічного медичного обладнання у реабілітаційній діяльності.

“Медична спільнота має тримати свій фронт роботи, попри всі надзвичайні ситуації, допомогти військовослужбовцям та усім, хто постраждав внаслідок війни, повернутися до життя, відновити їх емоційний, психологічний та фізичний стан, надати підтримку та необхідну медичну допомогу. А новий реабілітаційний центр - стане місцем відродження для наших пацієнтів”, - йдеться в повідомленні відомства. 

Нагадаємо, що на кінець вересня року в Міській клінічній лікарні №10 планується відкриття сучасного реабілітаційного відділення для військових на 30 ліжок. Крім того, в планах також створення реабілітаційних відділень в лікарнях №1 та №11. Про це повідомили в Одеській міській раді. 

“Коментарі” також писали, що в Одесі на базі санаторію відкрили стаціонарне відділення комплексної реабілітації для військовослужбовців та їх родин у післягострому періоді. Про це повідомили в Одеській військовій адміністрації.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися