На Одещині збільшилось виробництво м’яса худоби та птиці на 10%
Виробники Одещини змогли частково компенсувати минулорічне скорочення і збільшити поголів’я
Цьогоріч в Одеському регіоні фіксують позитивну динаміку у розвитку тваринництва. Так, в Одеській ОВА повідомили, що виробництво м’яса худоби та птиці збільшилося майже на 10%, а виробництво молока – більш ніж на 16 %. Про це повідомив Олег Кіпер, голова Одеської військової адміністрації.
“З початком повномасштабного вторгнення рф Україна зіткнулася зі суттєвим скороченням поголів’я свиней, і Одещина не була виключенням. Проте цього року виробники Одещини своєю наполегливою працею змогли частково компенсувати минулорічне скорочення і збільшити поголів’я”, - написав Олег Кіпер.
Втім, незважаючи на війну, на Одещині реалізуються великі інвестиційні проєкти. Один із них — будівництво сучасного вівцекомплексу на 3,5 тисяч голів овець м’ясних порід на території Роздільнянського району.
Ще одна компанія у Болградському районі реалізує проєкт зі встановлення біогазової установки на свинокомплекс потужністю 24 тис. гол. свиней (вартість проєкту — 27 млн грн).
“Дякую підприємцям за їх роботу! Одеська ОВА максимально відкрита для співпраці та готова всіляко сприяти подальшому розвитку даного напряму”, - зазначив Голова Одеської ОВА.
Раніше “Коментарі” писали, що завод з виробництва томатних соусів та соків ПрАТ “Чумак” планує релокувати свої потужності на Одещину. Втім, аби підприємство запрацювало знадобиться як мінімум 1200 га томатів у радіусі 100 км від майбутнього заводу. За розміщення виробництва на своїй території наразі змагаються кілька міст Одеського регіону. Про це повідомляє “Бессарабія Інформ”.