На Одещині підготувалися до екстрених ситуацій, у разі атак на енергетичну інфраструктуру

“Якщо будуть влучення ракет і екстремальні умови, ми приготували аварійний запас”, – Одеська ОВА

Теплопостачальні підприємства Одеської області створили для покриття власних потреб необхідний аварійний запас обладнання, матеріалів і устаткування для виконання аварійно-відновлювальних робіт на об’єктах теплопостачання. Про це заявив заступник директора департаменту систем життєзабезпечення та енергоефективності Одеської ОВА Володимир Карпич.

“Якщо буде влучення ворожих ракет або уламків в наші об’єкти інфраструктури, вже напоготові генератори, необхідна техніка та запаси дизельного пального. Крім того, якщо будуть пошкодження мереж, в нас готові графіки можливого відключення електроенергії – по районах і по будинках”, – запевнив чиновник.

Володимир Карпич зазначив, що в  області проведено інвентаризацію наявності генераторів на життєво важливих об’єктах інфраструктури та соціальної сфери:

об’єкти централізованого водопостачання  – 86%;

котельні централізованого теплопостачання  – 97%;

лікарні – 99%.

Робота з оснащення об’єктів на місцях триває коштом бізнесу, місцевих бюджетів та міжнародної донорської допомоги. До початку опалювального сезону 1 листопада влада планує забезпечить 100% готовності.

“Коментарі” повідомляли, що в області проведено інвентаризацію наявності генераторів на життєво важливих об’єктах інфраструктури та соціальної сфери. Об’єкти централізованого водопостачання забезпечені генераторами на 86%, котельні централізованого теплопостачання - на 97%. Щодо забезпечення генераторами: школи - 90%, садочки- 75%, лікарні (стаціонари, пологові) - 99%.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися