Опалювальний сезон в Одеському регіоні планують почати з листопада: чи готова область до зими

Одеська область повністю готова до опалювального сезону – Одеська ОВА

Заступник директора департаменту систем життєзабезпечення та енергоефективності Одеської ОВА Володимир Карпич заявив, що рівень готовності об’єктів житлово-комунального господарства та соціальної сфери в Одеському регіоні складає 100%.

“Плануємо розпочати опалювальний сезон в Одеській області з 1 листопада – відповідно до погодних умов та середньодобових показників за три доби поспіль нижче +8 градусів Цельсія”, – зазначив Володимир Карпич.

Він доповів, що до роботи в осінньо-зимовий період підготовлено 1315 котелень, 1908 кілометрів теплових мереж, 248 об’єктів водопостачання, 8867 багатоквартирних житлових будинків, 489 дитячих садочків, 623 учбові заклади та 399 закладів охорони здоров’я.

“Коментарі” повідомляли, що в області проведено інвентаризацію наявності генераторів на життєво важливих об’єктах інфраструктури та соціальної сфери. Об’єкти централізованого водопостачання забезпечені генераторами на 86%, котельні централізованого теплопостачання - на 97%. Щодо забезпечення генераторами: школи - 90%, садочки- 75%, лікарні (стаціонари, пологові) - 99%.

Раніше “Коментарі” писали, що столиця України та Одеса - це два міста, які мають найбільші ризики під час опалювального сезону 2023-2024. На цьому наголосив директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко під час обговорення в рамках головної дискусійної платформи країни BrainHub в Медіацентрі Україна – Укрінформ.

Крім того, енергетики продовжують готувати енергосистему до наступної зими. Зокрема, за 8 місяців 2023 року в Ізмаїльському та Болградському районах: - відремонтували 92 тисячі кілометрів електроліній, - оновили 62 об’єкти розподільчих мереж, - реконструювали 9 високовольтних підстанцій, - розчистили від гілля та сухостою 136 тисяч кілометрів вздовж ліній електропередачі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися