В Одесі закінчуються підготовка до опалювального сезону: яка ситуація в місті

В місті залишилися будинки, де неможливо забезпечили опалення

В Одеській міській раді повідомили, що наразі до опалювального сезону підготовлені 156 міських котелень. Втім, в Одесі є житлові будинки, які потребують індивідуального підходу. Один із них - ЖК “Смарагд” на вулиці Академіка Сахарова, де гостро стоїть питання забезпечення будівлі опаленням. 

Наразі основною проблемою є відсутність частини обладнання в котельні, що унеможливлює подачу теплової енергії мешканцям будинку. Власником приміщення котельної є приватна особа. Також керуюча компанія має заборгованість перед АТ “Одесагаз”. 

Мер Одеси Геннадій Труханов виїхав на місце, де поспілкувався з мешканцями будинку. Спілкування продовжилося в будівлі Одеської міської ради з представниками керуючої компанії та керівниками профільних структур, зокрема ДТЕК. 

“Я долучив до цієї проблеми всі дотичні структури, наші профільні служби детально вивчають питання, аби знайти оптимальний шлях вирішення. Зважаючи на юридичні ускладнення та тривалий час існування проблеми, її не буде вирішено одразу. Проте ми консолідуємо наші зусилля і зробимо все можливе, щоб забезпечити будинок теплом”, - зазначив Геннадій Труханов.


“Коментарі” писали, що на Одещині до роботи в осінньо-зимовий період підготовлено 1315 котелень, 1908 км теплових мереж, 248 об’єктів водопостачання, 8867 багатоквартирних житлових будинків, 489 дитячих садочків, 623 учбових закладів, 399 закладів охорони здоров’я. Заготовлено майже 50 тисяч тонн посипкового матеріалу, 321 одиниця спеціалізованої техніки готова до роботи.

Раніше “Коментарі” повідомляли, що столиця України та Одеса - це два міста, які мають найбільші ризики під час опалювального сезону 2023-2024. На цьому наголосив директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко під час обговорення в рамках головної дискусійної платформи країни BrainHub в Медіацентрі Україна – Укрінформ.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися