Спортсменка з Одеси завоювала срібну медаль на міжнародному турнірі з фехтування

Це перший турнір сезону-2023/24, в якому українки боротимуться за путівку на Олімпійські ігри-2024

У Стамбулі відбулася серія турніру “Satellite FIE” з фехтування, де одеська тенісистка Аліна Комащук завоювала срібну медаль. Так, в Національному олімпійському комітеті України в Одеській області розповіли, що у фіналі Комащук поступилася своїй напарниці по збірній України 6-разовій чемпіонці світу Ользі Харлан – 8:15. Зазначимо, що це перший турнір сезону-2023/24, в якому українки боротимуться за путівку на Олімпійські ігри-2024

В груповому раунді Аліна Комащук здобула 5 перемог в 6-ти боях із загальному рахунком 28-13, а в основній сітці на шляху у фінал взяла верх над болгаркою Михаелою Ніколовою (15:8), Джульєт Хенг із Сінгапуру (15:5), Марлен Бьотенхьос із Нідерландів (15:4), над першим номером посіву Бхавана Деві із Індії (15:12), а в півфіналі – над Лікою Джіджієшвілі із Грузії (15:8).

Ще одна одеська спортсменка Олена Кравацька посіла на турнірі 17-е місце. Олена в груповому раунді здобула 4 перемоги в 5-ти поєдинках із загальним рахунком 24-9, в плейоф - в першому бою взяла верх над Рубою Альмасрі із Саудівської Аравії (15:9), а в наступному - тпоступилася Тетяні Приходько із Казахстану (7:15).

Нагадаємо, що одеські шаблістки Олена Кравацька й Аліна Комащук завоювали бронзові медалі в командному турнірі на етапі Кубка світу в бельгійському Сінт-Нікласі. Вперше відразу дві одеські спортсменки піднялися на п’єдестал кубкових турнірів. Про це повідомило Відділення Національного олімпійського комітету України в Одеській області.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися