До портів Одещині прямує імпортний вантаж солі з Єгипту

Україна в січні-червні 2023 року імпортувала 211,7 млн тонн солі

До портів Великої Одеси прямує судно, на борті якого знаходиться 9,2 тис. тонн солі. Логістична компанія Global Ocean Link (GOL, Одеса) відправила імпортний вантаж з Єгипту до порту Чорноморськ. Про це повідомила прес-служба компанії.

"Завантажили судно в імпорті в цікавому напрямку: 9,2 тис. тонн солі з порту Дум’ят (Єгипет) вже прямують до Чорноморська", - зазначили в компанії

Відзначимо, що компанія Global Ocean Link, зареєстрована в Одесі, у 2020 році організувала вантажні контейнерні перевезення потягами між українськими містами та країнами ЄС.

За даними Держмитслужби, найбільшим постачальником солі в Україну залишається Туреччина, яка забезпечила в першому півріччі 2023 року 32,4% усього її імпорту на $14,97 млн. На частку Єгипту й Румунії припадає 23,3% та 17,7% поставок, за які ці країни виручили $10,745 млн і $8,17 млн відповідно.

Робота тимчасового коридору в Україні 

“Коментарі” писали, що два судна, які прибули на Одещину 1 жовтня, успішно покинули територіальні води України та вже дісталися моря Румунії. 

Нагадаємо, що 7 жовтня, два балкери, скориставшись тимчасовими коридором, зайшли до портів Великої Одеси. Відомо, що прибули два судна — SUPER HENRY ТА CASTOR. 

Зазначимо, що з портів Великої Одеси вийшли три суховантажі. Одне судно було завантажене в порту “Південний”. Це китайське судно YING HAO. Наразі на ньому 60 тонн руди. Ще два судно вийшли з порту Чорноморська. AZARA (прапор Палау) і ENEIDA (Ліберія) перевозять зерно.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися