Ворожі кораблі в Чорному морі: чи є ракетоносії

У разі оголошення повітряної тривоги слід швидко перейти в укриття

Сьогодні у ВМС України повідомили, що станом на 7 годину ранку в Чорному морі на бойовому чергуванні знаходиться 2 ворожих кораблі, серед яких 1 носій крилатих ракет "Калібр". Крім того, кораблі РФ також присутні в інших морях. Так, в Азовському морі 1 ворожий корабель, а в Середземному морі 3 ворожих кораблі, серед яких 1 носій крилатих ракет "калібр", загальний залп до 8 ракет.

“За добу, в інтересах рф, прохід Керч-Єнікальською протокою здійснили: до Азовського моря – 2 судна, з них 0 рухались з протоки Босфор; до Чорного моря - 5 суден, з них 0 продовжили рух унапрямку протоки Босфор”, - йдеться в повідмоленні відомства. 

РФ продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 р. (SOLAS), вимикаючи системи автоматичної ідентифікації (AIS).

“Коментарі” писали, що російські окупанти продовжують атакувати морські шляхи, скидаючи в цьому напрямку керовані авіабомби, а також інші вибухові предмети або міни. Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ повідомила начальниця об’єднаного координаційного пресцентру сил оборони Півдня України Наталя Гуменюк.

Нагадаємо також, що на Півдні України, зокрема на Одещині оперативна обстановка залишається стабільно напруженою. Військові повідомляють, що в діях ворога ознак формування наступальних угруповань не виявлено. Наразі триває контрбатарейна боротьба, маневри силами та засобами. Про це повідомили в Силах оборони півдня України.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися