В Одесі пройдуть поетичні читання Меридіан: подробиці

У рамках триденної культурної події відбудуться презентації книжкових новинок України

В Одесі 3-5 листопада в культурному центрі “UNION” пройдуть Поетичні читання Meridian Odesa – масштабна літературна подія за участі провідних українських літераторів та волонтерів. Про це під час брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса розповів президент Міжнародної літературної корпорації Meridian Czernowitz Святослав Померанцев.

“Хочу всіх попередити – це не розважальний захід, ми просуваємо українську культуру, в нас приймають участь ті, хто працює на перемогу і навіть захищає Україну зі зброєю в руках”, – зазначив організатор події.

У рамках триденної культурної події відбудуться презентації книжкових новинок України, серед яких поетичні збірки “[dasein: оборона присутності]” Ярини Чорногуз, “Дні тривог” Анатолія Дністрового та “БУКWAR” Галини Крук, збірка документальної воєнної прози “Точка нуль” Артема Чеха, збірка оповідань Романа Малиновського “Солодке життя”, книжка есеїв Валерія Пузіка “З любов’ю – тато!”, книжка “Бурчак” Тараса Прохаська та антологія "Воєнний стан", передмову до якої написав Головнокомандувач Збройних сил України – генерал Валерій Залужний.

Крім того, в рамках читань у підземних галереях культурного центру можна буде подивитися виставку “Картини, що стали книжками”.  Після Одеси читання “Меридіан” пройдуть в українських містах ближче до фронту: 6 листопада в Миколаїві, 7 листопада – в Херсоні, а 8 – в укритті “Незламний Хаб” в Запоріжжі.

Раніше “Коментарі” писали, що на минулому тижні в Одеському муніципальному музеї ім. О. Блещунова, у галереї “Квартира №6” відкрилася виставка Кирила Максименка “Маніфест миру”. Про це повідомили в Одеській міській раді.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися