В Одесі Деволанівський узвіз готують для руху транспорту

Найближчим часом спеціалісти розпочнуть другий етап робіт

В Одесі планують перейти до другого етапу капітального ремонту Деволанівського узвозу. Про це повідомили в Одеській міській раді. Так, роботи передбачають ремонт системи поверхневого водовідведення та відновлення дорожнього покриття вздовж узвозу.
“Це надасть змогу відкрити рух транспорту Деволанівським узвозом, зменшивши транспортне навантаження на інші вулиці, а також попередити підтоплення Митної площі та вул. Приморської”, - зазначили в мерії.
Крім того, в Одеській міській раді підкреслили, що відповідні відкриті торги планують оголосити найближчим часом. Зазначимо, що загалом на реконструкцію узвозу мерія витратить понад 60 мільйонів гривень. 
"У попередні роки на Деволанівському узвозі за замовленням Управління капітального будівництва Одеської міської ради було виконано роботи з реабілітації аварійних зливових колекторів діаметром 1300 мм і 1800 мм, які було побудовано наприкінці XIX століття. Крім того, було виконано комплекс робіт з модернізації та розчищення від сміття каналізаційного вузла, який знаходиться під Митною площею та приймає стічні води з колекторів, які проходять під узвозом. Також було виконано роботи з оновлення інших інженерних мереж”, - йдеться в повідомленні міської ради.

Нагадаємо, що ще в травні активісти Одеси навідалися до місця ремонтних робіт, щоб побачити просування проекту. За їх словами на місці ремонтних робіт, було суцільне порушення будівельних норм. Вузеньки тротуари з бордюрами, на деяких ділянках менше метра завширшки, відсутність велосипедних доріжок.

“Коментарі” писали, що сьогодні, 1 листопада, фахівці КП “Міські дороги” проводять ремонтні та очисні роботи на різних вулицях міста. Водії попереджають де не варто паркувати авто, та на яких ділянках дороги можливі затори. Про це повідомляє Департамент міського господарства.            

Зазначимо також, що в Одесі управління дорожнього господарства Одеської міської ради 4 вересня 2023 року розпочинає поточний ремонт покриття на перехресті Люстдорфської дороги та Адміральського проспекту, включаючи трамвайний переїзд. Про це повідомили в Одеській міській раді.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися