РФ взяли оперативну паузу для зміни тактики в Чорному морі – ВМС

Наразі в акваторії Чорного, Азовського та Середземного морів відчувається певне затишшя

Вже як тиждень в Чорному морі на бойовому чергуванні перебуває всього один російський корабель. Окупанти розосередили свій флот та вирішують які бухти замість Севастополя для них будуть безпечними. 

Про це повідомив речник військово-морських сил Збройних сил України Дмитро Плетенчук.

Зараз ситуація стабільна. Схоже, що ворог не розуміє, що далі робити і бере таку оперативну паузу для того, щоб якось змінити свою тактику.  Перше, що вони зробили – розосередили корабельний склад. Можливо, зараз вони вирішуватимуть, як взагалі використовувати інші бази, враховуючи те, що Севастополь не є і більше ніколи не буде безпечною базою для росіян, – зазначив Дмитро Плетенчук.

Речник ВМС ЗСУ додав, що наразі спостерігається певне затишшя. В Чорному та Азовському морях наразі перебуває по одному кораблю. Ракетоносіїв взагалі немає. Навіть у Середземноморському морі лише два кораблі.


Ситуація в Чорному морі 

Нагадаємо, українські пілоти здійснили успішну операцію щодо підбиття російського корабля "Аскольд", який знаходився на суднобудівному заводі в Керчі. Це судно не встигло взяти участь у жодних бойових діях і було спущене на воду всього два роки тому. 

Попри ураження російських кораблів силами ЗСУ, ворог має ще досить великий військовий потенціал. Росіяни здатні запустити по Україні одночасно десятки високоточних ракет типу "Калібр".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися