Внаслідок обстрілу Одеси пошкоджено 6 пам’яток архітектури: адреси

Наразі відомо, що ЮНЕСКО вже проінформоване

наслідок ворожої атаки ввечері 5 листопада в Одесі пошкоджено 6 пам’яток архітектури. Всього з липня 2023 року постраждало 93 пам’ятки. Про це сказав директор міського Департаменту культури, міжнародного співробітництва та європейської інтеграції Іван Ліптуга.  

Пошкоджені пам'ятки:  

Софіївська, 5  - Одеський національний художній музей

Софіївська, 12  

Софіївська, 10  

Софіївська, 8  

Софіївська 4/6  

Софіївська 2  - корпус ОНМедУ

Крім того, директор міського департаменту також підкреслив, що ЮНЕСКО вже проінформоване. 

“Експерти ЮНЕСКО мають це зафіксувати, щоб агресор відповів за свої вчинки. Наголошу, що ворог порушив дві конвенції ЮНЕСКО”, - сказав Іван Ліптуга.  

“Коментарі” писали, що вчора ввечері російські окупанти атакували південь України. Декілька годин ворог обстрілював українські міста, зокрема і Одесу. За інформацією голови Одеської обласної адміністрації, окупанти завдали удару різними типами ракет та ударними дронами. Нагадаємо, що історичний центр Одеси знову постраждав внаслідок авіаційної атаки російських окупантів. Стало відомо, що за день до свого до 124-річного заснування пошкоджень зазнав Одеський національний художній музей. Про це повідомили директорка закладу.

Зазначимо також, що прокурори Одеської обласної прокуратури розпочали досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Про це повідомили в Одеській обласній прокуратурі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися