На Одещині збільшилась кількість випадків пологів поза медичними закладами

Медики закликали вчасно ставати на облік і заздалегідь звертатися до пологового будинку

Вчора бригада Центру Екстреної Медичної Допомоги допомогла жінці, у якої почалися передчасні пологи. Виклик надійшов з Окнянської територіальної громади, тож медики невідкладно виїхали на місце. Про це повідомили в пресслужбі відомства. 

Прибувши за вказаною адресою, бригада оглянула породіллю і вирішила екстрено її госпіталізувати, проте дитина не стала чекати, і активна фаза пологів почалася прямо в дорозі. Дівчинка з’явилася на світ в автомобілі швидкої. Незважаючи на те, що вона була народжена передчасно, з невеликою вагою, але мала 9 балів за шкалою Апгар і почувалася добре. Мамі і малечі була надана вся необхідна допомога, після чого обох госпіталізували до медичного закладу. 

“Ми звертаємося до майбутніх батьків. За останній рік випадків пологів поза медичними закладами було досить багато. На щастя, всі випадки, які обслуговували бригади Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Одеської області, закінчувались благополучно, менше з тим, жодна автівка швидкої ніколи не замінить пологове відділення з необхідним обладнанням. А найвправніший фельдшер швидкої не замінить команду лікарів пологового відділення: акушера-гінеколога, анестезіолога, неонатолога тощо”, - йдеться в повідомленні медиків. 

“Коментарі” писали, що бригада Центру ЕМД та МК отримала виклик в село Світлодолинське, де у 30-річної жінки розпочалися пологи. За 13 хвилин карета швидкої вже була на місці події. Після огляду було вирішено госпіталізувати пацієнтку до Арцизської районної лікарні, але малюк поспішав з’явитися на світ, тож прийняти пологи довелося прямо в машині.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися