На Одещині УДП відкрило навігацію на Середньому Дунаї

Перші каравани УДП з зерном вже спускаються до Констанци

В басейні Верхнього Дунаю випали рясні опади. Рівень води поступово піднявся на верхній, а потім і середній ділянці річки.  Наразі рівні води на всьому Дунаї робочі, флот вантажиться на повну осадку 2,50-2,70 метра. Про це повідомили в ПрАТ “Українське Дунайське Пароплавство”.

Завдяки сприятливим умовам УДП збільшує кількість караванів на Середньому Дунаї. У вересні компанія розпочала пілотний проєкт – наші баржеві каравани доставляють з України до Сербії руду, на зворотньому шляху завантажують зерно та прямують з ним до Констанци. 

“Одеські порти знову відкриті, і це частково розвантажило дунайські порти. Тому ми, як і планували, збільшуємо кількість флоту на Середньому Дунаї. УДП вперше експортує як українське зерно, так і зерно з країн ЄС. В роботі увесь наш флот. Після модернізації збільшує оберти наш логістичний комплекс з перевалки зернових. Наша стратегія сталого розвитку, яка передбачає диверсифікацію логістичних потоків, створення комплексних логістичних ланцюгів, довгострокові прямі контракти, повністю себе виправдала”, - зазначає заступник генерального директора УДП Владислав Бєлах.

Нагадаємо, що навігацію було закрито 10 жовтня у зв'язку з падінням рівня води в Дунаї. Каравани УДП були змушені вантажитися на меншу осадку, що позначилося на обсягах перевезеннь. У порівнянні з роботою у звичайних умовах, завантаження руди склало 1100 тонн на баржу замість 1500-1600 тонн. Баржі із зерновими вантажилися на осадку не більше ніж 2,10 метра замість звичних 2,30-2,50 метра.

“Коментарі” писали, що в Українському дунайському пароплавстві з минулого року працює власна перевалка зернових. Як повідомили у відомстві, нещодавно комплекс було модернізовано.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися