Епідситуація в Одесі: скільки людей хворіє на сезонні захворювання

Захворюваність на ГРВІ та грип в Одесі знаходиться на сезонному рівні

Епідситуація в Одесі залишається стабільною та контрольованою. Як повідомили лікарі, захворюваність на ГРВІ та грип в Одесі знаходиться на сезонному рівні та нижча за епідпоріг на 32,1%. Про це зазначили в Департаменті охорони здоров'я Одеської міської ради

За останній тиждень захворюваність на ГРВІ та грип в Одесі знизилася на 9,3% і склала 1698 випадків, з яких 57,5% - діти до 17 років. За вірусологічним моніторингом, циркуляція вірусів грипу не зареєстрована, спостерігалася циркуляція вірусів негрипозної етіології (парагрип, риновірус, аденовірус та ін.).

Крім того, стало відомо, що протягом тижня на COVID-19 захворів 121 одесит, серед яких 15 дітей. В місті ареєстровано 86 випадків гострих кишкових інфекцій, з яких 57% - діти.

“Коментарі” повідомляти, що в області захворюваність на грип та ГРВІ знаходиться в межах сезонних коливань. Недавно відзначилося зниження загальної захворюваності на 8,4%, при цьому діти залишаються основною групою ризику.

Нагадаємо, що в дитячих міських поліклініках Одеси зробили понад 500 щеплень проти вірусу папіломи людини (ВПЛ) вакциною Гардасил. Вакцина закуплена за кошти муніципального бюджету Одеси в рамках Міської цільової програми “Здоров’я”. Про це повідомили в Одеській міській раді. 

Крім того, в Одесі успішно реалізовано "наздоганяючу” catch-up кампанію з вакцинації проти кору, паротиту та краснухи, яку ініціювало Міністерство охорони здоров'я України. Так, показники щеплень в дитячих поліклініках Одеси складають від 99% до 108% від запланованої кількості, що свідчить про ефективно проведену вакцинальну кампанію.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Виктория

8 листопада 2023, 08:53

Как лечить простуду в домашних условиях https://dnsp.com.ua/g22689346-lechenie-prostudnyh-zabolevanij

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися