Проекти освітян на Одещині: що вдалося реалізувати протягом жовтня

Департамент освіти та науки Одеської ОВА підбиває підсумки жовтня

Другий навчальний місяць завершився, тому освітяни підбивають проміжні результати роботи. Протягом жовтні були реалізовані десятки унікальних проектів. Про те, що вдалося реалізувати розповів директор департаменту освіти та науки Одеської ОВА Олександр Лончак.

“Жовтень радував аномально спекотною погодою, тож школярі захопилися спортивними активностями на свіжому повітрі, брали участь в обласній Спартакіаді, військово-патріотичних іграх та змаганнях тощо”, - написав директор.

Крім того, він також підкреслив, що в закладах освіти Одещини проходили осінні ярмарки на підтримку ЗСУ. Подекуди збирали рекордні суми, які разом з необхідними теплими речами, протизастудними та смаколиками, організатори передали у найгарячіші точки фронту для земляків.
“До всього в цьому ж місяці запустили обласний проєкт рівного доступу та безбар’єрності “Мобільний ІРЦ” для надання послуг родинам з дітьми у найвіддаленіших куточках Одещини”, - підкреслив Олександр Лончак.
А також спільно з ДСНС освітяни продовжували розширювати географію “Класів безпеки”. Наразі відкрито 316 із запланованих на цей рік 310.
Нагадаємо, що в Одесі продовжуються роботи з підготовки навчальних закладів до очного навчання дітей. Насамперед це роботи з облаштування укриттів для безпеки учнів та працівників шкіл та дитсадків. Про це повідомляє пресслужба Одеської міської ради.
“Коментарі” також писали, що директор міського департаменту освіти та науки скаржиться на відвідування дітей навчальних закладів. Так, за словами Олени Буйневич, у Приморському районі міста пустує третина місць у дитячих садочка, у Київському, Пересипському та Хаджибейському - четверта частина. Про це вона написала на своїй сторінці у фейсбук.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися