На Одещині енергетики встановлюють спеціальні платформи для гнізд лелек: подробиці

Протягом двох років встановили вже 186 платформ в Одеській області

На Одещині завдяки проєкту Лелеченьки протягом листопада та грудня співробтники ДТЕК будуть переносити на захисні платформи ще 15 гнізд лелек, які птахи звили на електричних опорах. Про це повідомили в прес службі компанії.

“Укріплення лелечих домівок ми проводимо, щоб запобігти зсуву гнізд на електричні проводи та, як наслідок, аварійним відключенням світла. Крім того, це допомагає захистити і самих птахів від ураження струмом та загибелі”, - йдеться в повідомленні ДТЕК

Цього року енергетики вже зміцнили таким чином 21 гніздо. Загалом же, з 2020 по 2022 рік, було встановлено 186 платформ в Одеській області. За підрахунками екологів, це допомогло захистити понад 700 особин білого лелеки. У жовтні участь у встановленні металевих кошиків для лелечих гнізд на Одещині взяли народні артисти України Борис Барський та Олег Філімонов

“Наразі ми першочергово готуємо мережі до майбутньої зими та опрацьовуємо аварійні заявки − повертаємо світло в будинки клієнтів після негоди, обстрілів чи технологічних порушень. Але щойно з'являється можливість – встановлюємо платформи там, де це потрібно”, - підкреслили в компанії.

Раніше “Коментарі” писали, що в Одеській області енергетики допомогли орнітологам окільцювати 21 пташеня. Так фахівці долучилися до міжнародного проєкту польського товариства орнітологів Małopolskiego Towarzystwa Ornitologicznego з вивчення та захисту білого лелеки. Про це повідомляє пресслужба ДТЕК Одеські електромережі.
Нагадаємо, "Коментарі" повідомляли, що на Одещині почали фіксувати збільшення пожеж на відкритій місцевості. Так пожежники загасили вогонь у полі, в якому було гніздо лелеки.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися