В Одеській філармонії мають завершити протиаварійні заходи до кінця 2023 року

Першочергово потрібно закрити фундамент

До кінця року мають бути завершені протиаварійні та консерваційні заходи в Одеській філармонії. Такий дедлайн обговорили під час зустрічі заступник голови Одеської ОВА Андрій Фігель та представники підрядної організації, яка виконує ремонтно-реставраційні роботи будівлі-пам’ятки національного значення. Про це повідомили в Одеській ОВА.
Там зазначили, що архітектором проєкту надано поетапний план екстреного вирішення першочергових робіт для закриття фундаменту від шкідливого впливу навколишнього середовища. Нагадаємо, що Одеській обласній філармонії у 2021 році виповнилося 90 років. Заснована вона в 1931-му. Це пам’ятка архітектури національного значення.
Унікальності будівлі надає і те, що дерев’яна стеля із ліванського кедра виконана без жодного цвяха. Головний зал на тисячу місць за красою і акустичними властивостями вважається одним із найкращих у Європі.


Раніше “Коментарі” писали, що Одеський національний художній музей, який постраждав внаслідок авіаційної атаки російських окупантів, планує відкрити свої двері для відвідувачів вже в грудні цього року. Про це під час брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса розповіла т.в.о директора Одеського Національного художнього музею Катерина Кулай.
Нагадаємо, що в Одесі оголосили тендер на реставрацію Театру юного глядача ім. Юрія Олеші. Сума усіх робіт оцінюється в 31 мільйон гривень.  Департамент капітального будівництва та дорожнього господарства Одеської ОВАї попередньо обрав підрядника. Переможцем стало товариство з обмеженою відповідальністю "Олімп Буд Девелопмент". Компанія, в разі укладання угоди, повинна буде реставрувати фасад театру



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися