Погляди одеситів на війну: скільки відсотків людей вважають винними весь російський народ

Триває 625 день повномасштабного вторгнення Росії в Україну

Понад половина опитаних мешканців Одеської області (57%) вважає, що весь російський народ несе відповідальність за воєнні події проти України, а не лише політичне керівництво країни. Це виявилося під час соціологічного опитування, результати якого представила аналітик фонду "Демократичні Ініціативи" імені Ілька Кучеріва, Поліна Бондаренко, на брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса.

Багато мешканців Одеської області мають родичів в Росії, але після початку вторгнення багато хто із опитаних припинив спілкування з ними.

Зауважено, що молодші респонденти від 18 до 29 років частіше покладають відповідальність за війну на російський народ (66%), у порівнянні з 51% серед тих, хто старший за 60 років. Проте в усіх вікових групах більшість визнала колективну відповідальність. Серед мешканців селищ і сіл 63% погодилися з цим твердженням, у той час, як серед мешканців міст це думка підтримує 55%.


Зазначимо з 10 по 21 липня 2023 року Фонд "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва та Центр політичної соціології спільно провели регіональне опитування в Одеській області. За допомогою методу face-to-face було опитано 708 респондентів віком від 18 років. Чи довіряють одесити президенту, ТЦК та голові ОВА – читайте в матеріалі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися