Через шторм в Чорному морі знаходиться лише один ворожий корабль

Ворог підступний і може запускати ракети навіть із бухт

Наразі в Чорному морі знаходиться тільки один ворожий корабель, всі інші судна перебувають на пунктах базування. Причина - це потужний шторм в Чорному морі.  Про це в ефірі національного телемарафону повідомила начальниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк. 

"Що стосується морів, які ближче до нас, нашого Азово-Чорноморського басейну, там спостерігається надзвичайно потужний шторм, який фахівці оцінюють до 6 балів. Навіть той один російський корабель, який зараз перебуває у Чорному морі, безжалісно вигнаний в таку погоду. Це ще один спосіб довести, що окупанти про своїх не піклуються", — розповіла військова.

Крім того, через шторм у Чорному морі посилюється мінна небезпека. Є висока вірогідність зриву морських мін з якорів та прибиття до берега, а також їх дрейфування вздовж узбережжя. В Одеській міській раді просять звернути увагу одеситів та гостей регіону, що небезпека знаходження в пляжній зоні є надто високою. 

Нагадаємо, що найближчі дві-три години на Одещині очікується погіршення погоди. Так, спеціалісти Гідрометцентр Чорного та Азовського морів повідомили, що наразі посилиться вітер, пориви якого сягатимуть 15-20 м/с. Така негода збережеться до кінця дня.

Зазначимо, що сьогодні, 12 листопада, через негоду без світла лишилися 12 населених пунктів в Одеському районі, із них 2 — частково. Спеціалісти ДТЕК вже лагодять мережі, щоб якнайшвидше повернути світло. Для відновлення електропостачання задіяні 32 бригади — 32 одиниці техніки та 77 фахівців.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися