Шаблістки з Одеси посіли четверте місце на етапі Кубку світу: подробиці

Наразі спортсменки зміцнили свої позиції в боротьбі за путівку на Олімпійські ігри

Одеські шаблістки Олена Кравацька і Аліна Комащук у складі збірної україни посіли 4-е місце на етапі кубку світу з фехтування в алжирі. Про це повідомили у відділенні національного олімпійського комітету України в Одеській області. 

Збірна України, де компанію Олені Кравацькій і Аліні Комащук склали Ольга Харлан і Юлія Бакастова у матчі за бронзові медалі програла збірній Угорщини – 39:45.

Тим не менш, українки набрали 36 очок в залік олімпійського рейтингу і зміцнили свої позиції в боротьбі за олімпійську ліцензію, оскільки їхні головні конкурентки в боротьбі за континентальну путівку – італійки стали лише 8-ми, набравши при цьому 26 очок.

Нагадаємо, що згідно системі відбору путівку в Париж-2024 отримають перші чотири команди олімпійського рейтингу, а також по одній кращій з кожного континенту (з 5-го по 16-е місця). Збірна України після етапу в Алжирі йде на 5-му місці, набравши 197 очок, відстаючи на 5 очок від 4-ї позиції (США) і випереджаючи на 35 очок збірну Італію (202-197-162).

Раніше “Коментарі” писали, що одеські спортсмени завоювали 3 медалі, з яких 2 золоті на чемпіонаті України серед юніорів із стрільби. Всеукраїнські змагання проходили у Львові. Дворазовою чемпіонкою стала у змаганнях з пневматичної гвинтівки Крістіна Остапенко - в особистому турнірі, а також в міксті з Іваном Ткаленком.

Нагадаємо, що спортсмени Одеської області завоювали 4 золоті медалі чемпіонату України в олімпійських видах стрільби, який відбувся у Вінниці з 6 по 14 вересня. Про це повідомили у відділенні національного олімпійського комітету України в Одеські області.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися