Внаслідок негоди в Одесі було підтоплено Спасо-Преображенський собор

Надмірне зволоження конструкцій може призвести до подальших руйнувань

Спасо-Преображенський собор, який зазнав серйозних пошкоджень під час російської ракетної атаки, був підтоплений в результаті негоди, яка вирувала в Одесі протягом вихідних. Про це повідомили в Одеській міській раді.
В мерії зазначили, що надмірне зволоження конструкцій собору може призвести до подальших руйнувань, тому проведення робіт з консервації собору є наразі надзвичайно нагальним питанням.


Нагадаємо, у жовтні Італія та Україна підписали угоду про допомогу у проведенні відновлювальних робіт на Спасо-Преображенському кафедральному соборі.  
Мський голова Одеси Геннадій Труханов зазначав, що наразі якнайшвидше необхідно виробити механізми, які б дозволили врахувати законодавчі норми Італії та України та одночасно забезпечили можливість італійським партнерам надати реальну допомогу у консервації та подальшому відновленні Спасо-Преображенського собору.
Нагадаємо, що минулими вихідними на Одещині вирувала негода. Внаслідок грози. деякі населені пункти Одеського регіону залишилися без світаю Сьогодні спеціалісти ДТЕК повідомили, що повністю усунули наслідки негоди. Енергетики повернули світло для майже 25 000 родин у 76 населених пунктах області. Наразі тривають роботи над точковими заявками.
Крім того, внаслідок негоди в деяких районах Одеси повалено 47 дерев та великих гілок, а також зафіксовано обриви дротів зовнішнього освітлення. Про це повідомили в Одеській міській раді. В мерії зазначили, що станом на ранок 13 листопада фахівці КП “Міськзелентрест” вже опрацювали 31 заявку. Крім того, протягом двох діб, поки трималася непогода, для запобігання підтопленням на вулицях міста чергували працівники КП “Міські дорогі”



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися