Старлінки, гарячий чай та куточки для дітей: ДСНС відкрили в Одеській області пункти незламності

Пункти незламності розташовані як в постійних спорудах, так і в великих наметах по всій області

В Одеській області вже запрацювали 55 пунктів незламності, розташованих на базах пожежно-рятувальних частин Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС). Про це повідомила речниця ДСНС в Одеській області, Марина Мартиненко, під час брифінгу в Медіацентрі Україна – Одеса.

Всі наші пункти незламності вже розгорнуті і працюють. Ми знаємо, що наш ворог підлий і ниций, тому все підготували заздалегідь. Наші пункти незламності з інтернетом і облаштовані так, що люди зможуть підзарядити свої гаджети, зігрітися, відпочити, зробити гарячий чай чи каву, розігріти їжу. В них є спеціальні куточки для дітей, де можна почитати, помалювати, поспілкуватися. Навіть є пеленальні столики для немовлят. На щастя, людей в них зараз майже немає, але ми готові, якщо буде складна зима, – зазначила Марина Мартиненко.

Пункти незламності розташовані як в постійних спорудах, так і в великих наметах по всій області, включаючи Одесу. Минулого року, під час блекауту, один з таких центрів успішно обслуговував майже 300 людей одночасно.

Разом з пунктами незламності ДСНС будуть працювати інші громадські точки, які відкрили місцеві громади та відповідальний бізнес, – підсумувала речниця ДСНС в Одеській області.

Нагадаємо, торішній досвід показав, що окупанти вдаються до терористичних атак по критичній інфраструктурі, аби залишити цивільне населення без світла, тепла та води. В Одесі готові до функціонування 362 пунктів незламності, з яких 168 перебувають у комунальній власності.

Зазначимо, Одеса та область готуються до зими та можливі відключення світла через обстріли енергетичної інфраструктури російськими окупантами. Тому, планується забезпечити пункти незламності в регіоні стабільним безпровідним інтернет-з'єднанням цього року.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися