В Одеській області РФ пошкодила дві одиниці техніки ДСНС

Одеські рятувальники отримають міжнародну допомогу

За останні місяці Державна служба з надзвичайних ситуацій (ДСНС) в Одеській області отримала понад двадцять одиниць рятувальної техніки від західних партнерів. Зокрема допомогу передав благодійний фонд Говарда Баффета. Про це повідомила речниця ДСНС в Одеській області, Марина Мартиненко, на брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса.

Чекаємо ще 10 одиниць техніки. Дякуємо нашим партнерам. Це рятувальна техніка: автоцистерни, автопідйомники. Вона потім працює при всіх надзвичайних ситуаціях – пожежах, розбору завалів після прильоту ракет окупантів, – зазначила Марина Мартиненко.

Речниця ДСНС також вказала, що отримана нещодавно автоцистерна на 12 тонн є найбільшою в регіоні. Проте вона підкреслила, що ця техніка не страждає від загрози російської агресії.

Нещодавно в Білгород-Дністровському району наші рятувальники працювали після ракетного удару російських окупантів. Коли зазвучала повторна повітряна тривога, люди змогли сховатися в укриття, а от дві одиниці техніки постраждали, – підсумувала Марина Мартиненко.

Навчання рятувальників 

Нагадаємо, сцени з пожежі, з димом та криками про допомогу відтворили в Державному Одеському цирку під час гарнізонних пожежно-тактичних навчань. Навчання були максимально наближені до реальних ситуацій, забезпечуючи рятувальників, парамедиків, поліцію та працівників цирку можливість відпрацьовувати свої навички.  

Також “Коментарі” писали, що на базі аварійно-рятувального загону спеціального призначення фахівці ДСНС провели навчання для рятувальників які входять до складу пошуково-рятувальної команди, що будуть задіяні для участі в міжнародних рятувальних операціях у разі необхідності.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися