До Одеси прибув очільник МЗС Великої Британії: мета приїзду

Британія продовжить підтримувати України

В Одесі голова МЗС України Дмитро Кулеба зустрівся із новообраним очільником МЗС Великої Британії Девідом Кемероном. Про це він повідомив на своїй сторінці в Instagram .
“В Одесі з главою британської дипломатії Девідом Кемероном. Вдячний за його слова про те, що Велика Британія вражена успіхами України в Чорному морі та збільшуватиме підтримку нашої держави”, - йдеться в повідомленні.
У свою чергу новий голова МЗС Великої Британії зазначив, що досягнення України в Чорному морі вражають весь світ. А також  Девід Кемерон підкреслив, що Британія і надалі допомагатиме український державі.
"Я дуже радий бути тут, в Одесі, на Чорному морі. Те, чого досягли ЗСУ, - є дуже важливим. Вони відтіснили росіян та відкрили нові морські шляхи. Я пишаюся тим, що Британія відіграє важливу роль. Ми будемо і надалі її відігравати", - відповів британський дипломат.
Нагадаємо, що вперше в світі в Чорному морі почав діяти флот морських дронів — і це український флот. Про це стало відомо під час виступу президента України Володимира Зеленського на саміті Парламентської асамблеї організації Чорноморського економічного співробітництва.
Раніше “Коментарі” писали, що президент України Володимир Зеленський зазначив, що Чорне море має стратегічне значення не лише для сусідніх країн, але й для всієї Європи, Близького Сходу та глобальної продовольчої безпеки. Про це у своєму Telegram-каналі написав президент.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися