В Одеській області на чоловіка з Чернівців склали адмінматеріали за чотирма статями

Скоєні дії можуть обернутися для чоловіка покаранням у вигляді обмеження волі на строк до двох років

На Одещині поліцейські викрили раніше судимого жителя міста Чернівців, який сів за кермо у стані сп’яніння, порушив ПДР та пред’явив підроблене посвідчення водія. Про це повідомили в Головному управлінні національної поліції в Одеській області.

Правопорушника викрили співробітники на Березнівщини. Чоловік, керуючи автомобілем “Toyota”, створював на дорозі аварійні ситуації. Вимогу поліцейських про зупинку водій проігнорував, однак заблокувавши автівку порушника, поліцейські все ж таки зупинили чоловіка. Він мав зовнішні ознаки алкогольного сп’яніння. Також керманич надав правоохоронцям для перевірки водійське посвідчення, яке викликало у них сумнів у справжності.

“За результатами висновків експертів, які підтвердили, що посвідчення не відповідає встановленому зразку аналогічного бланку посвідчення водія, яке перебуває в офіційному обліку на території України, фігуранту повідомили про підозру у пособництві у підробленні офіційного документа, який видається установою, що надає права, з метою використання іншою особою, а також у використанні завідомо підробленого документа. Ці правопорушення кваліфікуються за ч. 5 ст. 27, ч. 1 ст. 358  та ч. 4 ст. 358 Кримінального кодексу України. Відповідно до чинного законодавства, чоловіку загрожує покарання у вигляді штрафу до 17 тисяч гривень або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до двох років. Матеріали щодо особи, яка підробила посвідчення водія, поліцейські виділили в окреме провадження, розслідування якого наразі триває”, - розповіла старший дізнавач Березівського районного відділу поліції Каріна Іринчук.

“Коментарі” писали, що вчора у Подільському районі Одещини сталася ДТП. В результаті аварії загинула жінка, ще одна людина травмувалася. Наразі поліцейські розслідують усі обставини смертельної дорожньо-транспортної пригоди. Про це повідомили в Головному управлінні національної поліції в Одеській області.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися