Мовний скандал в Одеській області: жінка відмовилась обслуговувати клієнта українською

Магазин отримає штраф від поліції та мовного омбудсмена

В Одеському регіоні знову спалахнув мовний скандал. Інцидент стався в Чорноморську. Там жінка відмовилась обслуговувати клієнтку державною мовою, адже в їх місті “всі говорять російською”. Відео скандалу потрапило в соціальні мережі. 

“Тут у нас у Чорноморську всі говорять російською мовою. Я зараз натисну кнопку, і вас просто забере охорона”, - сказала жінка. 

Продавчиня магазину електронної техніки і після зауваження, і прохання на українську мову не перейшла. Як повідомила пізніше авторка відео, поліція, яка приїхала на виклик, прийняла її заяву.

Пізніше в мережі з'явилося інше відео за участі продавчині. Там, жінка вибачається за свою поведінку та запевняє. що дуже поважає рідну мову  

“Я вибачаюсь, що я порушила мовний закон. Я поважаю українську мову , це моя рідна мова. Я вибачаюсь, що на своєму робочому місці я розмовляла російською, далі буду говорити тільки українською”, - йдеться в повідомленні. 

Раніше “Коментарі” писали, що в Ізмаїлі продавчиня закликала свою кліентку говорити російською або узбекською. У відповідь на обурення продавчиня назвала покупчиню "нацисткою", стала знімати все на відео та викликала охорону. Відео конфлікту жінок розлетілось в соціальних мережах. 

Нагадаємо, що влітку на Дерибасівській знову розгорівся мовний скандал. Спровокували конфлікт дві одеситки, які в нетверезому стані накинулися на вуличних музикантів, які виконували український репертуар. Про інцидент написала Юлія Городецька на своїй сторінці в Фейсбук



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися