Окупанти змінили позиції ракетоносіїв в Чорному морі: подробиці від ВМС ЗСУ

Наразі в Чорному морі п’ять ворожих кораблів

Ситуація в Азово-Чорноморському регіоні залишається стабільною завдяки діям Сил оборони України. Окупанти вимушені тримати кораблі-ракетоносії на безпечній відстані від українських берегів, зокрема, поблизу Новоросійська та Туапсе.

Про це на брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса повідомив речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук.

Основний бойовий склад, носії крилатих ракет відійшли з Криму до безпечних для себе берегів. Зараз основне завдання російських агресорів – це залякувати учасників зернового коридору, який діє в північно-західній частині Чорного моря. Після штормів в Чорне море вийшли мінний тральник та протичовновий корабель російських окупантів. Підкреслюю: це не ракетоносії. Вони виконують завдання з охорони ділянки Чорного моря, – зазначив Плетенчук.

Дмитро Плетенчук також наголосив, що завдяки діям Військо-морських сил ЗСУ морський коридор з портів Великої Одеси працює без перебоїв. Наразі торговельні кораблі продовжують виходити та заходити в українські порти.


Ситуація в Чорному морі 

Ворог збільшив кількість кораблів в Чорному морі. Окупанти вивели на бойове чергування три додаткові кораблів. Хоч ракетоносіїв наразі немає в акваторії, слід пам’ятати, що терористи здатні запускати ракети як з бухт, так і з літаків тактичної авіації та наземних комплексів.

Нагадаємо, українські пілоти здійснили успішну операцію щодо підбиття російського корабля "Аскольд", який знаходився на суднобудівному заводі в Керчі. Це судно не встигло взяти участь у жодних бойових діях і було спущене на воду всього два роки тому. 

Попри ураження російських кораблів силами ЗСУ, ворог має ще досить великий військовий потенціал. Росіяни здатні запустити по Україні одночасно десятки високоточних ракет типу "Калібр".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися