В Одесі в’язень обдурив пенсіонерку: жінка переказала на рахунок правопорушника 15 тисяч гривень

Правоохоронці викрили зловмисника і висунули йому обвинувачення

На Одещині в’язень одеської виправної колонії ошукав літню жінку на 15 тисяч гривень. Відтепер до його 4,3 років ув’язнення, які він отримав у 2020 році за грабіж, можуть додати ще 3 роки за шахрайство. Про це повідомили в Головному управлінні національної поліції в Одеській області. 

Правопорушник діяв за такою схемою: він рандомно набрав номер телефону жінки і розповів пенсіонерці, що терміново потребує 15-ти тисяч гривень на лікування, адже він потрапив до лікарні. Потерпіла прийняла чоловіка за свого племінника та одразу переказала гроші на рахунок. Згодом, жінка дізналася, що здоров’ю її родича нічого не загрожує. Саме тоді пенсіонерка і звернулася до поліції. 

“Зібравши достатньо доказів, слідчі висунули правопорушнику обвинувачення у заволодінні чужим майном шляхом обману, тобто шахрайстві, вчиненому повторно. За цей злочин, що кваліфікується за ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України, чоловіку загрожує максимальне покарання – до трьох років позбавлення волі”, - зазначила слідча територіального підрозділу поліції Тетяна Правда.

Раніше “Коментарі” писали, що в Одесі поліцейські викрили у шахрайстві утриманця СІЗО. Чоловік ошукав 30 людей на “продажі” неіснуючих павербанків. Правопорушник був засуджений за крадіжку до п’яти років позбавлення волі, а тепер термін його ув’язнення може збільшитися до восьми. Про це повідомили в Головному управлінні національної поліції в Одеській області.

Нагадаємо, що в Одесі поліцейські викрили у шахрайстві з продажу портативних зарядних пристроїв чоловіка, який наразі перебуває у слідчому ізоляторі. Слідчі повідомили фігуранту про підозру у шахрайстві. адже правопорушник ошукав 16 людей. Про це повідомили в Головному управлінні національної поліції в Одеській області.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися