В Одесі висадили кедри з розплідника загиблого героя Айзенберга

Кедри висадили у дворі Одеського національного художнього музею

Вчора було висаджено два п'ятнадцятирічні саджанці кедра ліванського по кутах фасаду будівлі Одеського національного художнього музею. Про це повідомив еколог Владислав Балінський. 

“Збулася ще одна задумка Бориса Айзенберга. Також, один ясен кулястої форми доповнив низку дерев, які ми з Борисом і його командою висаджували тут у квітні двадцятого року. Перед повномасштабною... Наче це було вчора, але в іншому, минулому житті”- написав Владислав.

Це вже не перший раз, коли рослини художника прикрашають територію музею. У 2019 році митець особисто обирав дерева, які були згодом висаджені у дворі музею. Борис був добровольцем на фронті та зображав квіти, побачені у бахмутському степу, на кришках боєкомплектів. У музеї раніше показали виставку Айзенберга “Квіти за відвалами”.

Борис героїчно загинув 13 липня 2023 року. Він врятував свого підлеглого солдата, встигнувши надати йому першу допомогу ціною власного життя. Петиція о “присвоєнні найвищої державної нагороди “Герой України” (посмертно) капітану Збройних Сил України Айзенбергу Борису Борисовичу вже набрала необхідну кількість голосів. 

“Коментарі” писали, що у Біляєвському лісництві біля села Яськи лісники разом із місцевими мешканцями висадили три гектари лісу. Про це повідомляє Південний лісовий офіс.

Нагадаємо також, що в Прохоровському сквері фахівці КП "Міськзелентрест" висадили 104 гостролистих клени. Висаджували дерева в рамках реконструкції скверу. Про це повідомляє пресслужба Одеської міської ради.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися