Порти Дунаю збільшили перевалку вантажів більш ніж удвічі

Україна продовжує розширювати логістику

У поточному році дунайські порти збільшили перевалку вантажів більш ніж удвічі. Про це на своїй сторінці в Телеграм повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

За словами високопосадовця, протягом 11 місяців на 54% збільшилася кількість суден, що заходять в порти Рені, Ізмаїл та Усть-Дунайськ. Наразі ключовим партнером є Румунія. 11% вартості українського експорту припадає саме на цю країну.

“Очікуємо, що до кінця року українсько-румунський товарообіг збільшиться до 4 млн тонн. Україна продовжує розширювати логістику, адже експорт є однією з опор стійкості нашої держави”, - зазначив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Нагадаємо, що протягом 10 місяців цього року морські порти України обробили понад 40 млн т вантажів. Про це повідомляє Адміністрація морських портів України Так, в АМПУ зазначили, що за підсумками січня-жовтня портові оператори у морських портах України обробили 46,2 млн т вантажів. Це на 5,4 млн т більше, ніж за аналогічний період 2022 р. У звітному періоді, перевалка експортних вантажів зросла до 41,7 млн т (+22,8% у порівнянні з 2022 р).

“Коментарі” також писали, що вже на початку 2024 року порт Чорноморськ планують передати у концесію. Наразі Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури робить усе можливе, щоб оголосили тендер на початку наступного року. Про це розповів Тарас Бойчук, керівник Проектного офісу з розвитку державно-приватного партнерства під час “Інфраструктурного дня 2023” Європейської Бізнес Асоціації.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися