Стало відомо, скільки тонн вантажів обробили порти Одещини з початку року

Найбільше портами було оброблено зернових вантажів

Протягом 10 місяців цього року морські порти України обробили понад 40 млн т вантажів. Про це повідомляє Адміністрація морських портів України
Так, в АМПУ зазначили, що за підсумками січня-жовтня портові оператори у морських портах України обробили 46,2 млн т вантажів. Це на 5,4 млн т більше, ніж за аналогічний період 2022 р. У звітному періоді, перевалка експортних вантажів зросла до 41,7 млн т (+22,8% у порівнянні з 2022 р).

“Найбільше портами було оброблено зернових вантажів – 34,9 млн т, це майже на 70% більше, ніж за аналогічний період минулого року”, - йдеться в повідомленні.

“Коментарі” писали, що вчора посолка США в Україні Бріджит Брінк повідомила, що українським зерновим коридором пройшли вже 100 суден. Про це посадовиця написала у себе в мережі Х (колишній Twitter).  За її словами, 3,7 млн т продовольства і товарів по всьому світу доставили завдяки роботі морського шляху.
Нагадаємо, що для повітряних ударів ворог зараз більше використовує дрони, але не дивлячись на всі атаки загарбників “зерновий коридор” в північно-західній частині Чорного моря працює як на експорт українського продовольства, так і на імпорт товарів в нашу країну. Про це під час брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса розповів речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук.
Також “Коментарі” писали, що порти Дунаю наразі можна назвати альтернативними шляхами, які треба використовувати, поки порти Великої Одеси не здатні приймати велику кількість суден, як раніше. Про це розповів на брифінгу в Медіацентрі Україна – Одеса ректор Одеського інституту морегосподарства і підприємства Олександр Яценко.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися