В Одесі правоохоронці викрили канал незаконного переправлення осіб в Молдову

За свої послуги організатор "бізнесу" просив 3 тисячі доларів США з кожної особи

Прикордонники спільно з поліцейськими затримали “на гарячому” організатора незаконного переправлення осіб призовного віку через державний кордон в Одесі. Про це повідомили в Ізмаїльському прикордонному загоні.

Бізнесмен знайшов охочих покинути країну. За свої послуги просив 3 тисячі доларів США з кожної особи. З цих грошей він мав заплатити 200 доларів далекобійникам, аби ті провезли чоловіків призовного віку через транзитну ділянку траси Одеса-Рені та передали його поплічникам для подальшого трансферу до українсько-молдовського кордону. Згодом, кліенти мали б самостійно перетнути кордон до Молдови.

Наразі правоохоронці провели обшуки в автівці та за місцем проживання організатора. Виявлено та вилучено речові докази, що підтверджують незаконну діяльність одесита, а також грошовий завдаток за надані послуги. Правоохоронцями встановлюється коло причетних до злочину осіб.

“Заходи проводились в рамках кримінального провадження за ч.3 ст.332 ККУ "Незаконне переправлення осіб через державний кордон України", під процесуальним керівництвом Приморської окружної прокуратури міста Одеса”, - йдеться в повідомленні. 

“Коментарі” писали, що на Одещині правоохоронці викрили ще один канал незаконного переправлення за кордон. Тепер організаторам схеми загрожує до дев’яти років позбавлення волі. Про це повідомили в Головному управлінні національної поліції в Одеській області. 

Нагадаємо, що прикордонники з Подільського загону, разом із співробітниками Служби безпеки України, успішно викрили та припинили діяльність організованої групи, що займалася незаконним переправленням осіб через кордон. Про це повідомляє Південне регіональне управління Держприкордонслужби України.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися