Одеса отримає системи ППО від Франції: подробиці

Франція надає гуманітарну та військову допомогу Україні

Під час брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса, Надзвичайний і Повноважний Посол Франції в Україні, Ґаель Весьєр, розкрив деталі підтримки, яку Франція надає Одесі. Посол наголосив, що французька підтримка охоплює не лише гуманітарні питання, а й оборонні і культурні ініціативи.

Французька делегація відвідала порт, провела зустрічі з керівництвом міста та області. Крім того, посол завітав у міські музеї. 

У військовий сфері наша підтримка має дуже тісний послідовний характер. Ми співпрацюємо зі Збройними силами України, з міністерством оборони України, в нас велика програма постачання протиповітряної зброї, в тому числі і в Одесу, що особливо важливо напередодні зими, – підкреслив Ґаель Весьєр.

Ґаель Весьєр відзначив, що, крім військової підтримки, Франція активно допомагає українським рятівникам, надаючи техніку від пожежних машин до плавзасобів.

Особливу увагу посол приділив захисту культурної спадщини, зазначаючи, що французька допомога включає підтримку художнього музею Одеси та проєкти з підготовки спеціалістів в галузі культури.

Ми підтримуємо художній музей Одеси. Нещодавно реалізували проєкт з підготовки  спеціалістів в цій царині, ми надаємо стипендії як одеським викладачам, так і студентам, як у сфері гуманітарних, так і точних наук. Не дивлячись на війну, таким чином ми вже сьогодні думаємо про майбутнє і такими зусиллями намагаємось готувати його. Наша допомога Україні та українцям не закінчиться, тому що ми бачимо наше майбутнє спільним – разом з нами у Європейському Союзі”, – підсумував посол.

Нагадаємо, в Одесі відбулася зустріч із Надзвичайним і Повноважним Послом Французької Республіки в Україні, паном Гаелем Весьєром. Головним пунктом обговорення була безпекова ситуація в Одеській області, яка зазнає постійних терористичних атак з боку Росії на цивільні об'єкти та портову інфраструктуру. Було відзначено, що ці атаки не лише підривають безпеку регіону, але й ставлять під загрозу продовольчу безпеку всього світу. В рамках цього обговорили можливості посилення засобів протиповітряної оборони в регіоні.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися