В Одесі одні з перших слухачів автошколи для людей з інвалідністю склали теоретичний іспит: деталі

Автошкола діє на базі Одеського державного університету внутрішніх справ

В Одесі, перші слухачі  автошколи для осіб з інвалідністю склали теоретичний іспит підготовки водіїв транспортних засобів у сервісному центрі МВС. Першопрохідцями стали Катерина Піддубна та Богдан Протасевич. Про це повідомили в МВС в Одеській області. 

Катерина за фахом медик. Вона розповідає, що вирішила навчитися кермувати автомобілем після того, як їй наснився сон, у якому вона, аби врятувати життя людині, мала сісти за кермо і швидко доставити її до лікарні. Коли Катерина дізналася про автошколу, сумнівів не було – їй це потрібно.

Богдан давно мріє опанувати професію водія і працювати в таксі, щоб вільно пересуватися містом і мати можливість більше спілкуватися з людьми.

“Ми створюємо платформу можливостей для кожного, хто має бажання отримати посвідчення водія, а також перенавчитися. Разом будуємо інклюзивну країну, в якій свобода, комфорт і безпека пересування — будуть не привілеєм, а доступною можливістю для усіх”, - йдеться в повідомленні МВС. 

Попереду набуття навичок водіння на спеціально обладнаному автомобілі та підготовка до складання практичного іспиту для отримання посвідчення водія категорії “В”. До практичної підготовки в закладі допускаються тільки ті, хто успішно склав теоретичний іспит. 

Нагадаємо, що головний сервісний центр Міністерства внутрішніх справ (МВС) продовжує розширювати свою географію, надаючи громадянам можливість отримувати якісний державний сервіс. Тепер, у чотирьох великих містах України – Києві, Львові, Одесі та Дніпрі, громадяни можуть відновити свої водійські посвідчення в разі втрати або крадіжки не лише у сервісних центрах МВС, але також у Паспортному сервісі ДП "Документ".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися