На Одещину насувається негода: що прогнозують синоптики

В Одесі оголосили штормове попередження: можливі хвилі до кількох метрів

На Одещині в перший день зими синоптики знову прогнозують погіршення погодний умов. Так, гідрометцентр Чорного та Азовського морів попереджає, що 1 грудня по Одесі та області очікуються пориви південно-західного вітру, 15-20 м/с. Про це повідомили в Одеській міській раді. 

“У зв'язку з погіршенням погодних умов одеська мерія звертається до одеситів та гостей міста з проханням бути пильними, максимально обмежити переміщення та поїздки, особливо літніх осіб, дітей та вагітних жінок. Прохання не залишати транспортні засоби під деревами та лініями електропередач, обережно пересуватися під деревами – внаслідок сильного поривчастого вітру  можливе падіння гілок та кабелів”, - йдеться в повідомленні мерії. 

Зазначимо, що під час шторму також посилюється мінна небезпека, тому цілком імовірним є неконтрольований підрив міни на одесьокм узбережжі. В мерії закликали одестів та гостей міста від прогулянок в пляжній зоні. 

Нагадаємо, що п’ятеро людей загинуло, ще п’ятнадцять травмованих в Одесі та області – це наслідки потужного шторму, який панував в регіоні майже дві доби. Про це під час брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса розповів заступник начальника ГУ ДСНС Одеської области з реагування на надзвичайні ситуації Олександр Крицький. В ДСНС зазначили, що нещодавно ситуація в регіоні сталася через те, що люди проігнорували рекомендації синоптиків. 

Крім того, після тривалої негоди, яка обрушилась на Одесу, місто опинилося під численними наслідками стихійного лиха. За три доби, до ранку 29 листопада 2023 року, зафіксовано повалення 310 дерев та 90 великих гілок, а кількість заявок про пошкодження ще продовжує зростати. Про це повідомляє Одеська міська рада.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися