В Одесі виділили гроші волонтерам, які допомагають армії: про яку суму йдеться

Бюджетні кошти Одеси підуть на волонтерську допомогу

Депутати Одеської міської ради виокремили 100 млн гривень з міського бюджету для громадських та благодійних організацій, які надаватимуть підтримку Збройним Силам України. Відповідне рішення було прийнято на двадцять п'ятій сесії VIII скликання. Про це повідомляє Одеська міська рада. 

Відзначено, що ця сума буде розподілена протягом двох років - по 50 млн гривень на кожний з 2024 та 2025 років. Зміни внесені до Міської цільової програми підтримки ТрО.

Я дякую депутатам за підтримку. Ми зробили портал - надали можливості, якими волонтери можуть скористатися, якщо буде таке бажання. Сьогодні ми робимо все, щоб об'єднати суспільство і бути разом задля нашої перемоги, – зазначив мер Одеси.

Законодавчо кошти будуть виділятися громадським організаціям на конкурсній основі через рейтингове голосування. Відповідна комісія буде утворена у грудні, з участю депутатів та чиновників. Волонтери та військові виступлять експертами без права голосу для запобігання конфлікту інтересів.

Планується оголошення конкурсу заявок до кінця січня, з призначенням організацій-переможниць у лютому. Подальша процедура освоєння коштів буде під контролем Департаменту внутрішньої політики Одеської міської ради, який готовий надавати консультації та отримувати заявки від військових.

Нагадаємо, у середу, 29 листопада 2023 року, Одеська міська рада провела свою двадцять п'яту сесію VIII скликання. На ній було прийнято рішення щодо бюджету міста на наступний рік.

Зазначимо, 29 листопада. під час сесії міської ради депутати проголосували за виведення першого заступника мера Одеси Сергія Тетюхіна зі складу виконавчого комітету. Крім того, стало відомо, що чиновник планує долучилися до лав Збройних Сил України. Колеги подякували йому за роботу.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися