Антициклон завдав Одесі збитків у 50 мільйонів: подробиці

Пошкоджена котельня обслуговує понад 100 тисяч мешканців міста

Приблизно в 45-50 мільйонів гривень обійдеться відновлення труби котельні "Північна-2", яка постраждала від негоди минулої неділі. Таку оцінку надав міський голова Одеси, Геннадій Труханов. Про це повідомляють місцеві ЗМІ. 

Приблизно. Ми в перші дні так рахували. Приблизно 45-50 мільйонів на відновлення самої труби. Що стосується котельні — ми не знаємо, який обсяг робіт, — заявив мер Одеси Геннадій Труханов.

Щодо відновлення труби, Труханов підкреслив, що до кінця опалювального сезону це виконати неможливо. Проте відомо, що проєктувальні роботи починаються вже сьогодні. Планується розпочати відновлювальні заходи після завершення опалювального сезону.

Щодо роботи міських котелень, то вони функціонують, і немає жодних технологічних порушень. Ремонт труби котельні визначається як одне із пріоритетних завдань для міста.

Котельня в Пересипському районі обслуговує 246 багатоквартирних будинків, 120 тисяч населення, 25 освітніх закладів та медустанов.


Нагадаємо, у ніч з 26 на 27 листопада штормовий вітер став причиною пошкодження частини трубопроводу на котельні "Північна-2" у Пересипському районі Одеси. Вже наступного дня, після ситуації, котельня була запущена в тестовому режимі. Розбір завалів та протиаварійні роботи ведуться спільно з ДСНС та будівельними компаніями, що дозволяє проводити ремонтні роботи безперервно та позмінно. Зараз, котельня призупиняє роботу лише під час дня, забезпечуючи тестовий режим роботи до завершення усіх ремонтних робіт, які, за приблизними підрахунками, займуть приблизно тиждень.

Зазначимо, начальник Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив Зеленському, що область обіцяє допомогти місту у ремонті труби. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися