Уряд розширив межі акваторій дунайських портів

Дунайські порти у січні-жовтні 2023 року збільшили обробку вантажів

Кабінет міністрів прийняв рішення про розширення меж акваторії морських портів Ізмаїл, Рені та Усть-Дунайськ. Про це повідомляє Адміністрація морських портів України 

Розширити межі трьох портів на Дунаї необхідно для забезпечення їх стабільного функціонування в умовах воєнного стану. Для цього внесли зміни у додатки до постанов КМУ. 

“Нам вдалося збільшити вантажообіг цих портів з 30 тисяч т на місяць до 1,7 млн т. Більш ніж у 50 разів. І це не межа. Ми бачимо, що в чергах на вхід до цих портів буває до сотні суден, а тому працюємо над розширенням їх пропускної здатності. Рішення Уряду спрямоване саме на це”, — сказав Прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Як повідомлялося раніше, українські порти Дунайського кластера (Рені, Ізмаїл та Усть-Дунайськ) у січні - жовтні поточного року збільшили обробку вантажів порівняно з аналогічним періодом  у минулому році у 2,2 раза – з 12,6 млн тонн до 27,6 млн тонн.

“Коментарі” писали, що вже на початку 2024 року порт Чорноморськ планують передати у концесію. Наразі Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури робить усе можливе, щоб оголосили тендер на початку наступного року. Про це розповів Тарас Бойчук, керівник Проектного офісу з розвитку державно-приватного партнерства під час “Інфраструктурного дня 2023” Європейської Бізнес Асоціації.

Крім того, протягом листопада порти України експортували понад 2,1 млн тонн агропродукції. Зокрема, 740 тис. тонн агропродукції відправили через порти Дунаю та 1,4 млн тонн через порти Великої Одеси. Про це повідомили Spike Brokers.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися