До Одещини прибули понад 80 людей з Сектору Гази: яка допомога потрібна

Наразі Одеський регіон допомагає з транспортуванням постраждалих

Одеський регіон продовжує допомагати з евакуацією українців із  Сектору Гази. Зокрема, Одещина забезпечує транспортування та поселення людей, які змогли виїхати. Також був організований повний медичний супровід однієї жінки до лікарні. Про це повідомили в Одеській ОВА. 

Очільник Одеської ОВА, Олег кіпер повідомив, що наразі до Одеського регіону прибули 82 евакуйованих, з них 45 - діти. Наразі в Одесі розміщено 19 українців з Сектору Гази. Їм надається допомога в оформленні документів.

“За підтримки Одеської ОВА, міжнародних організацій та благодійних фондів  евакуйовані забезпечені первинними побутовими потребами: харчуванням, санітарно-гігієнічними наборами, одягом, взуттям тощо”, - написав Кіпер. 

Раніше “Коментарі” писали, що Одеська ОВА допомагає в евакуації постраждалих українців з сектору Гази. Так днями Департамент охорони здоровʼя та Департамент соціального захисту населення доставили першу пацієнтку - жінку евакуйовано у стані гострого мієлобластного лейкозу та порушення мозкового кровообігу з середнім ступенем тяжкості. Потерпілу госпіталізували до КНП “Одеський регіональний клінічний протипухлинний центр” ООР.

Нагадаємо, що Одеська бригада тероборони отримала чергову партію високопрохідних автівок. Це вже друге постачання транспортних засобів за цей рік, а до кінця 2023 планується передача ще 14 нових автомобілів. Про це повідомляє Одеська міська рада.  До цього моменту Одеські бригади територіальної оборони вже отримали 65 автівок високої прохідності, два КРАЗи, кран-маніпулятор та три ленд-ровери. Це транспортні засоби використовуються для медичної евакуації та пошуку загиблих захисників.

Джерело: https://t.me/odeskaODA/3398


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися